Рус Укр
Понеділок, Квітень 29, 2024 Редакція Реклама

Підсумки 2017 року: топові новини Високого Валу на думку наших читачів

Підсумки 2017 року: топові новини Високого Валу на думку наших читачів
31 Грудня 2017 5882

Високий Вал підготував добірку новин, які найбільше у цьому році переглядали наші читачі не тільки з Чернігівщини чи України, а й з усього світу.

 

Цей рейтинг створено саме з тих новин, які найчастіше переглядали і репостили наші читачі.

 

Прочитати ці новини можна знову, клікнувши на гіпер-посилання кожної з новин.

 

Тому давайте згадаймо разом, яким насиченим був 2017 рік для жителів Чернігівщини:

 

В січні місяці не тільки Чернігівщину, а й Україну сколихнула новина - ніжинка зробила сенсаційне відкриття, яке може врятувати людство від раку та інших хвороб. Жителька Ніжина Ольга Броварець у 29 років стала наймолодшим в Україні доктором наук. Не менше вражає відкриття дівчини, бо дає надію на цілковите одужання від раку та багатьох інших хвороб, до яких призводять мутації.

 

 

Новина про те, що у Чернігові просять побудувати найбільший гідропарк в Україні була найбільш обговорюваною. Гідропарк пропонують розмістити замість Красної площі, а на місці постаменту від пам'ятника Леніну - встановити найбільшу вежу. Одразу дві петиції з відповідними пропозиціями з'явилися на сайті міської ради в цьому році.

 

Сумною звісткою закінчився перший місяць 2017 року чернігівський сержант  загинув від ворожої кулі під Авдіївкою. 29 січня, в районі Авдіївської промзони під час бою четверо українських військових загинуло, дванадцять поранено. Серед загиблих і сіверський герой - молодший сержант Володимир Бальченко, 1992 року народження, житель села Берестовець Борзнянського району.

 

В лютому 2017 року найбільш обговорюваною новиною стала - нашу геніальну землячку, яка зробила сенсаційне для людства відкриття, цькують її колеги. Ольга Броварець — уродженка Ніжина, яка зробила прорив у боротьбі з раком, замість подяки отримала приниження від колег-науковців

 

В середині місяця контрактники Чернігівщини показали на відео жахливі умови служби. В кадр потрапили жахливі умови туалетної кімнати, казарми. Військовослужбовці порівнюють ці умови з місцями позбавлення волі – на стінах пліснява і сама будівля ніколи не бачила ремонту.

 

 

Ще одного сина втратила чернігівська земля наприкінці лютого 2017. 25 лютого в районі Верхньоторецького Ясинуватського району Донецької області загинув уродженець Чернігова Дмитро Пономаренко. Він служив у 72-й окремій механізованій бригаді.

 

На початку березня резонансу набула подія - на Красну площу приземлився вертоліт, який здійснював плановий політ, і забрав командувача Військово-повітряних Сил генерал-полковника Сергія Дроздова. Генеральське «таксі» на Красній площі не аби як збурило людей.

 

Також сколихнула соцмережі фотографія із начебто працівниками чернігівського дитсадка №50, які мили на території закладу автомобіль завідувачки. Сама завідувачка, Олена Безверха, поспілкувавшись із «Високим Валом», виклала свою версію подій.

 

В квітні 2017 року найбільш резонансною подією року не тільки для Чернігівщини, але й для України стало два відео, яке оприлюднили у мережі Facebook і на якому видно, як декілька дівчат шкільного віку жорстоко лупцюють своїх одноліток. Їх підтримує своєрідна «масовка» з їхніх однолітків: як хлопців, так і дівчат, які знімають все це на мобільні телефони. Троє дівчат посеред білого дня валять свою «жертву» на землю, одна із них продовжує добивати суперницю ногами по голові.

 

Наступного дня у мережі з’явилося ще одне відео, на якому дівчата, схожі на Марію Миронову та Анастасію Малую лупцюють свою ровесницю.

 

Але й були позитивні новини цього місяця - чернігівські школярі знайшли вражаючий скарб старовинних монет на території школи. Глечик виявився вщент наповнений монетами, ймовірно польськими, 1624 року, часів Сигизмунда 3-го. За попередньою оцінкою - срібними.

 

 

На початку травня соцмережі сколихнуло фото співачки, яка на відкритті дитячого турніру у Ніжині виступала без трусів. На захід вокалістка прийшла з величезним декольте і без нижньої білизни.

 

Також наших читачів вразила неймовірна краса чернігівських фонтанів. Три красені у центрі міста збирають біля себе тисячі містян, а особливо їм радіє малеча.

 

 

Але найбільш обговорюваною новиною травня стало оприлюднення журналістом Ігорем Левенком скандального аудіозапису. На ньому людина із голосом, схожим на голос директора школи №32 Людмилу Тарасюк, використовуючи грубу лайку, «виховує» підлеглу.

 

Червень 2017 року місяць приніс втрати і в медицині. 21 червня, у Чернігові помер керівник КЛПЗ «Чернігівський обласний наркологічний диспансер» Петро Седень. Трагедія сталася вранці, коли Петро Седень прямував на роботу.

 

Трагічно закінчився перший місяць літа - на Чернігівщині знайшли жорстоко вбите молоде подружжя з Києва. Вбивцю майже одразу затримали. Ним виявився чаклун-чорнокнижник, який жорстоко розправився із подружньою парою, а їхні тіла закопав на свинофермі у  селі Шаповалівка Борзнянського району.

 

 

У липні читачів Високого Валу зацікавив конфлікт на «Золотому березі» у Чернігові: «стомлений» сбушник з києва припаркував свій джип на піску.

 

Резонансу набуло і те, що на центральній вулиці Чернігова дуже серйозно «просіла» дорога. По пр. Миру на ділянці між вул. М. Небаби та вул. Героїв Чорнобилю в декількох місцях одразу дуже серйозно «просіло» дорожне покриття — від 50 до 70 см.

 

 

А ще пляж на Чернігівщині увійшов до 9 кращих в Україні. Голубі озера на Чернігівщині потрапили до переліку кращих 9 пляжів в Україні серед тих, які розташовані не на морському узбережжі.

 

В серпні містян обурило відео, на якому міністр соцполітики стверджує, що українці витрачають 50% доходів на їжу, бо їдять більше ніж в інших країнах. Зокрема, Андрій Рева навів як приклад громадян Німеччини, які витрачають лише 14% від своїх доходів на продукти харчування.

 

Не звичною для чернігівців стала ще одна подія - в центрі Чернігова біля дитячого майданчика закололи свиню. Рано вранці мешканців будинку біля проспекту Перемоги, 40  розбудив крик свині. Виглянувши у вікно, біля дитячого майданчика вони побачили тіло свині, яку щойно закололи. Незважаючи на обурення сусідів, тварину почали обсмалювати і розчленовувати прямо посеред двору.

 

 

Вересень 2017 був теж цікавим на події. Цього навчального року у Чернігові донька найстаршої матері України Валентини Підвербної - Анна-Марія - пішла в перший клас. Дівчинка стала ученицею 1-Е класу загальноосвітньої школи №35, розташованої у мікрорайоні Масани, де вона проживає з матір'ю. Дитині виповнилося 6 років у лютому.

 

Також цього місяця інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг загальноосвітніх шкіл Чернігова, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2017 року. На першому місці - обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді. Друге та третє місця посідають 12 та 1 школи.

 

Кінець першого місяця осені запам’ятався гоп-стопом на дорозі: чернігівський «авторитет» намагався «віджати» мікроавтобус та пропонував щедрий хабар копам. Бандитська історія, родом із буремних 90-х сталася вчора вночі на Чернігівщині. Двоє 55-річних зловмисників поблизу села Великий Щимель Сновського району «віджали» мікроавтобус «Мерседес-спринтер», який віз гриби до Чернігова.

 

 

4 жовтня, до Чернігова в рамках робочого візиту завітав Президент України Петро Порошенко. Це перший приїзд Гаранта до нашого міста.

 

Порошенко у військовій частині 8-го навчального центру держспецтрансслужби урочисто вручив офіцерам ключі від нових квартир. Але нові квартири відразу почали активно продавати.

 

 

Але найбільш резонансною подією жовтня, можна назвати наступну – в центрі Чернігова 17 жовтня, близько 9 ранку анонім зателефонував до поліції та повідомив, що поблизу багатоповерхівки по вулиці Мстиславська, 34 виявлено тіло, замотане у килим. Виявилось, що то тіло молодої жінки до 40 років.  Чернігівці, котрі бачили тіло стверджують, що померла жінка не місцева.

 

В листопаді 2017 року чималого розголосу набув інцидент: з чернігівського тролейбуса викинули пенсіонерку. Чернігівка стала свідком ганебної поведінки кондуктора на зупинці районі 5 школи. Вона викинула стареньку з транспорту нібито через те, що пенсіонерка не могла знайти своє посвідчення.

 

 

11 листопада, увечері біля с. Козероги Чернігівського району сталася моторошна ДТП, внаслідок якої загинуло двоє людей. В результаті лобового зіткнення автомобіля «ВАЗ» та «Nіssan» на місці трагедії загинуло двоє молодиків, які знаходилися у ВАЗі, а водій та пасажир Nіssan наразі перебувають у лікарні.

 

Ще одне моторошна ДТП сталася цього місяця на Київській трасі: водій збив насмерть жінку та 2 маленьких дітей. В селі Сираї Козелецького району водій легковика Фольксваген Кадді, який їхав зі сторони столиці, збив насмерть 3 людей: жінку та 2 її доньок – 2010 та 2016 року народження. Жінка саме переходила трасу, найменша дитина була у візочку.

 

Найбільш обговорюваною подією грудня для чернігівців наприкінці року стали квитанції на оплату газу, в яких були зазначені чималі суми. Виявляється в нових квитанціях за газопостачання з’явилася графа «рекомендований платіж». Запровадили її згідно з Законом «Про житлово-комунальні послуги». Прийнятий Верховною Радою в листопаді  документ передбачає нарахування пені.

 

Обурила містян і новина про те, що 19-річного хлопця у Чернігові вдарило струмом у тролейбусі: він потрапив до реанімації. Ураження хлопець отримав на зупинці "Технологічний університет", що  по вул. Шевченко, 100, коли заходив в тролейбус №471 маршруту №10. Ставши на сходинку – хлопця вдарило током.

 

 

Хочеться додати, що впродовж року Високий Вал оприлюднив 7 863 новин, тобто 655 новин у місяць.

 

Ми обіцяємо, що й надалі не зменшимо темп і будемо приносити в ваш дім тільки актуальні, перевірені і свіжі новини.

Коментарі

Топ-новини

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає, – Сирський

Ознак безпосередньої підготовки росіян до наступальних дій на Півночі України немає.   Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВНАСЛІДОК ОБСТРІЛУ РОСІЯНАМИ СЕЛА НА НОВГОРОД-СІВЕРЩИНІ ЗНИЩЕНО ПРИВАТНИЙ БУДИНОК   На Півночі України противник продовжує обстріли прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, веде диверсійно-розвідувальну діяльність.   Фото з

Останні новини

Всі новини

29 Квітня 2024

10:17

У Ніжині освятили Алею Героїв. ФОТОфакт

09:25

На Чернігівщині браконьєр за 74 рибини заплатить штраф на майже 120 тисяч гривень

26 Квітня 2024

16:32

Шукали цілу ніч рятувальники, поліцейські та кінологи: на Чернігівщині повернули додому двох зниклих дітей

15:15

У Ніжині 23-річний водій на легковику збив велосипедистку на пішохідному переході: жінка в лікарні

14:22

Внаслідок обстрілу росіянами села на Новгород-Сіверщині знищено приватний будинок

13:30

Лечение озокеритом в Трускавце

12:22

Великодній кошик 2024 вдарить по кишені: експерти порахували, скільки витратять українці

11:20

У Бобровицькій лікарні діятиме бактеріологічна лабораторія

10:17

«Шайтан-машина»: фермер із Сосниччини привіз у Корюківку пристрій, що нарізає стрічки для маскувальних сіток

10:00

Межкомнатная дверь в Харькове от Terminus подойдет для любого интерьера

09:20

Безпечний Великдень: на Чернігівщині рятувальники перевіряють дотримання пожежної безпеки в храмах

25 Квітня 2024

17:30

У Чернігові чоловік вдарив ножем знайомого у живіт: травмований у лікарні

16:22

Рух транспорту вулицею Любецькою у Чернігові планують відкрити наприкінці травня

16:00

Офтальмологічне обстеження зору та його вплив на здоров’я очей

15:15

Лікарні Чернігівщини та Сумщини отримали медичні вантажі — гуманітарну місію очолив Валерій Дубіль

15:00

Пародонтолог в Киеве: эффективное лечение десен для здоровья вашей улыбки

14:20

З’єднає Шерстянку з Бобровицею: у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут

13:33

На Чернігівщині рятувальники отримали два пожежні автомобілі від благодійників

12:22

У Чернігові триває підготовка до поминальних днів на кладовищах

11:20

Безоплатне протезування в Україні: куди звертатись та які документи потрібні

10:17

Ракетний удар по Чернігову: з 28 пошкоджених будинків, з одного двоповерхового, відселили мешканців

09:25

Мобільні медичні бригади відвідали Стольне та Варву на Чернігівщині

24 Квітня 2024

17:17

Грант на відновлення може отримати бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня по Чернігову

16:16

У Чернігові та області 25 квітня очікується туман

15:17

На Чернігівщині піротехніки вилучили 17 вибухонебезпечних предметів

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
 Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у серпні 2023-го
22 Квітня 2024

Хто і як обирав драмтеатр у Чернігові місцем проведення зустрічі військових і виробників дронів у

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку людей – БФ «Надія»
16 Квітня 2024

Лікарні Донбасу, Дніпра та прифронтових регіонів отримали цінне медичне обладнання для порятунку

«Батьківщина» не підтримала насильницьку мобілізацію
12 Квітня 2024

«Батьківщина» не підтримала насильницьку

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Дивитися більше відео