Рус Укр
Четвер, Березень 28, 2024 Редакція Реклама

Резервістів в "Десні" відправляють розміновувати поля, - військовослужбовець

Резервістів в "Десні" відправляють розміновувати поля, - військовослужбовець
19 Вересня 2017 2184

Резервістам, які проходять перепідготовку в навчальному центрі "Десна", наказують виконувати завдання, які не входять до навчальної програми.

 

Як передає Цензор.НЕТ, про це на сторінці в Facebook написав військовослужбовець Дмитро Емельянчик. Наводимо його текст повністю.

 

Доброго дня, побратими!

 

Хочу розповісти "чудову" історію про те, як саме проходить перепідготовка резервістів, що потрапили до навчального центру "Десна".

 

Прибув до центру разом з іншими резервістами 07.09.2017 р. і з першого ж дня в очі кинулось, що підготовки та навчання фактично немає. Заняття з підготовки проходять наступним чином...зранку нас відвели до навчального класу, пришли туди в супроводі якогось старшого солдата контрактної служби, сіли за парти і....ні, не почали слухати лекцію з роз’ясненнями, а просто просиділи до 12:40 в приміщенні займаюсь своїми справами (перегляд фільмів на планшетах/смартфонах, гра в карти, здоровий сон чи/або приємна бесіда з сусідами), пообідали, полежали з годинку на ліжках і знову пішли в той самий клас займатись тим же.

 

Наступного дня нам видали 2 навчальні гармати для БМП-1 та БМП-2 і відвели на навчальний полігон де ми мали б практично вивчати будову цих бойових гаджетів, щоб розуміти як вони працюють.... Однак прийшовши на полігон всі розійшлись по навчальних місцях, посідали/полягали і знову ж таки прозаймались своїми справами до обіду, періодично змінюючи навчальні точки. Так пройшло кілька днів, однак все ж таки резервісти сходили на стрільби, стріляли з АК та БМП....видали по 70 патронів до АК - непогано, однак, що стосується стрільби з БМП, це стрільбою назвати важко: заліз в башту БМП, сів на місце оператора-навідника, подивився в оптику і натиснув спуск, вилетіло кілька снарядів в стратосферу і на цьому все.....авжеж, як могло бути інакше, якщо жодного прктичного заняття із прицілювання/заряджання/перезаряджання/обслуговування гармат не було.

 

Однак найцікавіше розпочалось 13-14 го вересня.

 

Ввечері 13-го підрозділ у складі навчальної роти йшов на вечерю, де на підході до їдальні ротп була зупинена начальником штабу паном-полковником Богомоловим, який на мою думку мав намір спровокувати нас і вивести на конфлікт. Підійшовши до одного з бійців він запитав:"Ты пАчему не бреешься сАлдАт?!" На що отримав выд нього выдповыдь, що мовляв його дружину все влаштовує....далі полковний продовжив: "А-ааа, так ты подкаблучник значит? Тебе в жизни жена указывает бриться тебе или нет?!"....солдат стояв мовчки не знаючи, що відповісти ПОЛКОВНИКУ на таке хамство, однак мовчки не стояли інші солдати і запитали у начальника штабу чому він перейшов з бійцями на особистості, чому принижує перед строем честь і гідність тих хто воював?.....відповіді від Богомолова не було, і нічого не вигадавши кращого Богомолов почав віддавати роті, що так і стояла перед входом в їдільню накази: "Кругом! Кругом! Кругом!....пролунало три чи чотири рази від начальника штабу Богомолова. Близько двадцяти бійців не витримавши зверхнього до себе ставлення та щоб не переходити на особистості по відношенню до начальника штабу розвернулись і подякувавши Богомолову за смачну вечерю пішли до розташування голодними. Бесіда біля столової продовжувалась з тими хто не пішов до казарми, аби не лишитись голодними, ще близько 35 хвилин. Було сильне бажання додзвонитися на гарячу лінію до генерального штабу ЗСУ, щоб розповісти на яке відношення заслужили бійці АТО від офіцерів Десни, однак день підходив до кінця і гаряча лінія вже не відповідала.

 

Наступного дня ситуація загострилась ще більше, через те, що всьому складу роти було доведено інформацію про те, що резервісти у кількості 50 чоловік мають відбути на полігон, де завжди проводяться стрільби, для його обслуговування, шляхом визначення місця знаходження НЕРОЗІРВАНИХ боєприпасів калібром 73 та 30 мм.

 

Більшу половину роти обурила ця заява і посипались справедливі запитання до офіцерів, про те, чи входить ходіння по полігону де є нерозірвані боєприпаси до навчальної програми перепідготовки резервістів? ....на що офіцери відповіли так: "А кого нам крім вас туди посилати? Срочників?...А контрактників у нас не вистачає катастрофічно! А саперів у нас на всю частину аж двоє! А ви маєте бойовий досвід! Да і чого вам варте сходити на той нещасний полігон?!.....ситуація переросла з просто конфліктної до принципової після того як я запитав у офіцера чи є че завдання наказовим чи/або добровільним?.....відповідь перед строєм була такою:" Це абсолютно добровільно!" Тоді я можу не йти на це завдання спитав я?....відповідь:"Ні не можете, адже є наказ командира дивізії та командира полку, якими передбачено залучення резервістів до цієї роботи!.....тобто все добровільно-примусово.

 

На мої зауваження з приводу того, що я не сапер/інженер, що я не маю практичних навичок та вмінь, що це не входить до плану підготовки резервістів, що є інструкція генерального штабу ЗСУ про підготовку резервістів (пункт 3.13) в якому сказано, що резервісти не залучаються до добових нарядів та інших заходів, що не мають відношення до навчання я отримав чудову відповідь:" Выйдите из строя! Лично с вами мы потом разберемся!".

 

Розбиратись зі мною почали одразу ж. Після доведення інформацію про залучення резервістів я був викликаний для дачі пояснень про те, чому я відмовився виконувати наказ? Пояснення забажали отримати в письмовому вигляді шляхом написання рапорта на імя командира батальйону. У рапорті я написав наступне:" Я, солдат Ємельянчиков Дмитро Анатолійович відмовляюсь виконувати наказ командира про розмінування та визначення місця розташування нерозірваних боєприпасів оскільки не має приктичних навичок та вмінь з виконання цих робіт, а також турбуюсь про своє власне життя та здоровя. Окрім того, роботи з розмінування та визначення місця розташування нерозірваних боєприпасів не входять в програму підготовки навідників-операторів БМП-1/БМП-2".

 

Наступного дня я був викликаний до цілого замполіта полка для дачі усних пояснень, де я підтвердив своє не бажання залучатись до даних робіт з вказаних у моєму рапорті підстав.

 

Вже на цій бесіді переді мною поклали кілька папірців серед яких була моя службова характеристика та матеріали розслідування факту відмови від виконання наказу. Згідно цих паперів я не знаю військових звань командирів, порушую військову дисципліну, не дотримуюсь режиму учбового центру, принижую офіцерів і порушую норми військових статутів. З матеріалами попросили ознайомитись та розписатись.....ознайомився, сказав, що не погоджуюсь з тим, що вказано в матеріалах та відмовився ставити під ними свої підписи.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЧЕРНІГОВІ ЗАСУДЖЕНО ОФІЦЕРА ЗСУ ЗА УХИЛЯННЯ ВІД СЛУЖБИ

 

Вже через годину я був сповіщений про те, що мене відраховано з навчального центру за порушення всього, що тільки можна собі уявити та маю відбути в Новоград-Волинський до розташування 30 ОМБр.

 

Ось така боротьба та перепідготовка резерву йде на території навчального центру Десна дорогі побратими! дуже прошу поширити цю інформацію, щоб допомогти мені довести свою правоту.

 

Коментарі

Топ-новини

Останні новини

Всі новини

28 Березня 2024

18:18

Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу Елевіт-комплекс 2 (для вагітних у ІІ-ІІІ триместрі)

17:25

У Чернігові з 15 квітня на місяць перекриють рух транспорту вулицею Коцюбинського

16:15

Корм для вашого улюбленця: що потрібно знати при виборі ідеального варіанту?

15:20

У Чернігові проведуть облаштування набережної Стрижня

14:55

Заглянуть внутрь: исследование мира с помощью рентгеновских лучей

14:18

На виїзді з Корюківки автівка влетіла у непрацюючий блокпост: водій загинув

13:33

З 1 квітня на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

12:52

Как создаются высококачественные семена подсолнечника

12:18

Водій поквапився від’їхати: у Чернігові з маршрутки випав пасажир

11:17

Налагодив схему постачання особливо небезпечних психотропів: у Чернігові затримали наркозакладчика

10:45

Автоматичні та напівавтоматичні коагулометри: чим відрізняються та який обрати

10:19

Росіяни за добу обстріляли 11 сіл в прикордонні Чернігівщини

09:25

У Чернігові на Козацькій у мікроавтобусі виявили 15 бочок зі спиртом

27 Березня 2024

19:00

Як провести SEO-аудит сайту: покрокова інструкція з проведення SEO-аудиту

17:15

У Чернігові рятувальники вивільнили ондатру, яка потрапила до дамби на Стрижні. ФОТО

16:45

Соцпрацівники 13 громад Чернігівщини отримали сучасні електроскутери

16:17

Двох росіян, які розстріляли дві автівки з цивільними людьми на Прилуччині, засудили до довічного ув’язнення

15:18

У Чернігові на перехресті вулиць Героїв Маріуполя та Кримської перекривають рух автотранспорту

14:52

Экспертные советы по выбору удилища и катушки

14:19

Кабінет пацієнта, послуги для ветеранів і не тільки. Федоров анонсував новинки в «Дії»

13:33

У Чернігові розглядають питання ремонту дороги на Єськова

12:22

Стрибнув з даху: у Ніжині знайшли тіло чоловіка

11:19

З прикордоння з початку року виїхали майже 800 жителів Чернігівщини

10:45

Выбор подходящих колес для скейтборда в соответствии с вашим стилем катания

10:17

У Чернігові на Квітневій вже замінили 600 метрів водопроводу

Дивитися більше новин

Відеосюжети

Всі відео
У Чернігові п’яний водій намагався втекти від патрульних
7 Березня 2024

У Чернігові п’яний водій намагався втекти від

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний законопроєкт уже в парламент
7 Березня 2024

«Батьківщина» вимагає запровадити мораторій на розпродаж землі до кінця війни – відповідний

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів ВІДЕО
21 Лютого 2024

З прикордонного обстрілюваного села поліцейські евакуювали родини пенсіонерів

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи ВІДЕО
5 Лютого 2024

У Ягідному нині ремонтують понад 20 будинків: утеплюють фасади і змінюють дахи

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів ВІДЕО
22 Січня 2024

БФ «Надія» передав Державній прикордонній службі 100 fpv-дронів

 Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні Чернігівщини
19 Січня 2024

Протитанковий рів, бетонні піраміди та ДОТи: які оборонні споруди будують на прикордонні

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації
12 Січня 2024

Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу. ВІДЕО
7 Грудня 2023

У Чернігові п’яний водій в’їхав в огорожу.

«День у Медійній Студії «MICS 4U»
3 Серпня 2023

«День у Медійній Студії «MICS

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка горить
19 Липня 2023

Завод у Шестовиці: чи не залишиться Киїнська ТГ без інвестицій і в кого на голові шапка

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку ВІДЕО
28 Червня 2023

Залужний відвідав командування ЗСУ на північному напрямку

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу ВІДЕО
31 Травня 2023

Чернігівська команда «Батьківщини» долучилася до допомоги лікарням Донбасу

Дивитися більше відео